Avslutning av årets Skauturn og Stolpejakt

Postet av Nittedal Orientering den 27. Okt 2020

En flott skautur og stolpejakt- sesong med rekorddeltakelse nærmer seg slutten! 

Skauturpostene hang ute til 15. oktober og siste mulighet for registrering av stolper er søndag 1. november. Deretter vil vi trekke premier, og prøve å kontakte premievinnerne på e-post.

Premieutdeling i Flammen Onsdag 4. november kl 18.30. Vi har også salg av skautur-merker og deltakerpremier for Stolpejakten. På grunn av smittevernhensyn utgår øvrig program
Treninger fra mandag!

Postet av Nittedal Orientering den 23. Mai 2020


Treninger blir mandager, klokken 18:00. Oppmøte utenfor skistua på Sørli.Viktig: Nytt av året er at vi tar i bruk Spond for påmeldinger til treninger. Det er opprettet en hovedgruppe "Nittedal Orientering" i Spond, samt to undergrupper fo hhv 2010-2012, og 2009 og eldre. Finn oss i Spond via denne linken https://group.spond.com/TFYMC, eller send beskjed til trening@nittedalorientering.no med navn og fødselsdato på barnet, samt navn, telefon og epost til foresatt så legger jeg dere inn. (noen få har jeg fullstendig kontaktinfo på, dere legger jeg inn forløpende).


Vi ønsker både nye og gamle o-løpere velkommen på trening!! Epostadressen ovenfor kan også benyttes dersom man har noen spørsmål :)
Myk oppstart av treninger

Postet av Nittedal Orientering den 4. Mai 2020

Som nevnt i forrige uke på FB velger vi å være litt forsiktige med oppstart av fellestreninger. Vi ønsker imidlertid å gjøre en myk oppstart denne uka. Det betyr at vi nå i første omgang tilbyr et opplegg som kan gjennomføres når det passer for dere i løpet av uka. Vi henger ut et opplegg og gir instruksjoner til opplegget. Dette formatet krever enten at løperne er relativt selvdrevne, eller at foreldre/voksne kan bli med ut på trening. Vi oppfordrer til det siste, og håper dere voksne kan se på dette som en mulighet til å få en trening med barna og samtidig lære mer orientering:) Barn som er sammen til daglig må gjerne også løpe sammen. 

Alle har imidlertid ikke mulighet til å få med seg en voksen på trening, og noen trenere vil derfor være tilstede på Sørli på onsdag mellom kl.17.30 og 18.30 for å kunne gi instruksjoner. Litt avhengig av antallet som møter opp kan det bli mulighet for å vi kan "skygge" i løypa også. 

Opplegget er selvfølgelig åpent for alle klubbens medlemmer, og det er derfor også laget en lengre og noe mer krevende løype slik at alle skal kunne finne en løype til sitt nivå.


Opplegg uke 19:

Vi starter opp i kjente omgivelser med start på Sørli. Opplegget henger ute fom. tirsdag og det blir 4 løyper i 4 ulike nivåer.

Det er opptil dere selv hvilke løype dere velger, men vi anbefaler følgende:

N-løype 2,4 km: 2011/2010

C-løype 2,7 km: 2009 og eldre

B-løype 3,7km: 2007 og eldre (rutinerte løpere)

A/B løype 4,9 km: Åpen treningsløype


2012 kullet (og evt yngre) må også gjerne prøve seg på N løypa, men vi utsetter oppstarten for helt nye løpere til vi er igang med mer normale fellestreninger. 

Løypene henger ihvertfall ute tom. søndag. 

Forberedelser til økta:

Hva skal vi tenke spesielt på i denne økta? Før økta ønsker vi at dere går igjennom og ser på læringssidene det henvises til fra orienteringsforbundet. Prøv gjerne "lyngrilling" når du har gått igjennom siden(e)

- N-løypa: Her skal vi ha fokus på ledelinjer. Hva er en ledelinje? http://nof-orientering.org/ledelinjer0.php

- C-løypa: Itillegg til ledelinjer, se link over, skal vi her finne detaljer som kan "fange oss" opp, http://nof-orientering.org/oppfanging.php

- B-løypa: Vi er trygge på ledelinjer, og kjente med begrepet oppfanging, men se gjerne igjennom linkene vedr dette for N- og C løypene. Oppfanging vil være et viktig moment også i denne løypa, men itillegg skal vi ha fokus på forenkling. les mer her http://nof-orientering.org/forenkling0.php

Kikk gjerne igjennom løypa på forhånd og legg en plan for hvordan du vil løpe. Løypene ligger nederst her. 

Etter økta:

Når du kommer hjem etter turen i skogen er det en veldig lærerik øvelse å prøve å tegne med en rød penn hvor du har løpt på kartet. Får du til det? Send gjerne et bilde av kartet ditt til trening@nittedalorientering.no

Send gjerne også andre tilbakemelding på opplegget til samme adresse. 


Kart

Kart med påtegnet løyper vil bli liggende i en boks utenfor skibua ved Bestemorkulpen på Sørli. Evt print ut løypene selv, se under. 

N-løype 2,4 km

C-løype 2,7km

B-løype 3,7 km

A løype 4,9 km
O-trening på Spenningsby lagt ut

Postet av Nittedal Orientering den 19. Apr 2020

Vi har nå igjen oppsøkt en av Nittedals fineste o-terreng og lagt ut o-løyper for egenorganisert trening. Last ned kartene nedenfor og få en fint tur i skogen.

Svart A.pdf 

Blå C.pdf

Grønn N.pdf

Postene vil henge ute til søndag 3 mai.


Reglene for egenorganisert trening under Koronatiden er nå blitt oppdatert fra NOF

Egenorganisert trening O-tekniske økter kan legges ut på nett for individuell nedlasting og utskrift. Ved utøvelse av aktiviteten SKAL myndighetenes pålegg til smittevern overholdes. Treninger kan gjennomføres med inntil 5 personer med innbyrdes avstand på 2 meter. Kun berøringsfrie stemplingsenheter kan benyttes, og utøverne skal ikke berøre postskjermene. Det gjennomføres ingen utveksling av erfaringer, veivalg og strekktider som medfører fysisk avstand mellom mennesker mindre enn 2 meter. Reise til og fra trening må også utføres iht råd fra helsemyndighetene. All publisering av aktiviteten skal inneholde informasjon om viktigheten av å overholde myndighetenes pålegg om smittevern, og den enkeltes plikt til å unngå smittespredning!
1 Kommentar

Skautur´n går online

Postet av Nittedal Orientering den 10. Apr 2020

Vi kan endelig tilby turorientering på nett! Det vil fortløpende bli lagt ut turer fra Skautur´n på den nasjonale portalen for turorientering. 

https://turorientering.no/nittedalol/turer/2020/storefri-bla/

Hver enkelt tur koster fra kr 40 til kr. 100,- , dette avhengig av antall poster. Hele turorienteringsopplegget koster kr 300,- (tilsvarende den analoge varianten).

Dette er ikke det samme som Stolpejakten, men skikkelig orientering lenger inn i skauen. Vanskeligehetsnivået er fortsatt overkommelig (blå poster/turer er forholdsvis enkle).

God Skautur!

Utsikt fra Prekestolen mot Nordre Ryggevann
Påsketrening

Postet av Nittedal Orientering den 4. Apr 2020

Haakon har nå vært ute og hengt ut treningsløyper til oss rett nord for Nittedal Kirke, som kommer til å henge ute til over påske. Husk dette er egenorganisert trening og skal foregå alene (evt. sammen med den nærmeste familie) og skjermene skal ikke berøres. Les mer om forbundets retningslinjer for egenorganisert aktivitet, HER 

Det er også denne gang lagt opp til 3 løyper, last ned kartene her:

Svart A.pdf

Blå C (1).pdf

Grønn N.pdf

MInner også om at det nå er en del Skautur poster ute så det skal være muligheter for flere o-tekniske økter i løpet av påsken.

Nittedal Orientering ønsker dere alle en riktig god o-påske.


Info in sesongen 2020: Skautur´n er i gang og straks er det Stolpejakt!

Postet av Nittedal Orientering den 3. Apr 2020

Kjære nye og gamle orienteringsvenner! 

Denne sesongen blir ikke som planlagt. Vi må holde avstand og organisert idrett er enn så lenge forbudt. Covid har satt en stopper for klubbtreninger, Ni-nitti, kretssamlingen for ungdommen i Strømstad i april, planlagt rekruttsamling i vår, andre sosiale møter og vårens terminfestede o-løp. Nittedal Orientering er lojale mot føringene fra myndighetene og vi opererer i tråd med anbefalingene fra Norges orienteringsforbund. Begrensningene er helt nødvendige for å stoppe utbredelsen av viruset. 

Vi er heldige som kan tilby en rekke ikke-organiserte aktiviteter for klubbens medlemmer og andre interesserte. Vårt tilbud kan få flere ut på tur, og vil spre folk i ulike deler av marka så vi slipper å gå tett i tett på de mest trafikkerte turstiene. Vi ber om at man opptrer i tråd med myndighetenes til enhver tid gjeldene anbefalinger. I skrivende stund anbefales det at man går alene, samlet innen husstanden eller i følge med 2-3 andre hvis man holder avstand. Kommunelege Tron H. Torkildsen i Nittedal sier at “poster i skogen er positivt og at det er uproblematisk å gå tur uten nærkontakt med andre”. 

Framover kan vi tilby følgende aktiviteter: 

 • Skautur´n: Post 24-41 på Storefri-kartet og de 18 sørligste på Ravndalen-kartet henger allerede ute. Disse var avmerket på fjorårets kart. Snart er alle postene på Ravndalenkartet satt ut, før postene på Luringen (Ørfiske)-kartet kan settes ut. Det er mye snø på Karlshaugene vest for Ørfiske, så det er ikke realistisk at på postene der settes ut før i mai. Skautur´n er å få kjøpt på YX på Gjelleråsen, Sport1 på Mo, Glømmi Sport eller YX i Hakadal for kr 300,-. Skautur´n er gratis for medlemmer av Nittedal Orientering (med distribusjon via undertegnede eller andre i klubben). Hvis du er trofast Skautur-gåer og kan tenke det å bli medlem av klubben, setter vi stor pris på å få deg som medlem. Hvis du allerede har betalt kr 300,- for Skautur-konvolutt kan du Vippse ytterligere kr 200,- til Nittedal Orienteringslag (#80383), og skrive “Mellomlegg medlemskap og navn i kommentarfeltet”. Vi ber da også om at du registrerer deg i Min Idrett (se oppskrift på baksiden). Nittedal Orientering ønsker alle nye medlemmer velkommen! 

 • Stolpejejakt: 100 stolper fra Aas gård/Tøyenhaugen i nord, via Åneby/Rotnes/Ørfiske til Slattum/Skredderudtjern i sør settes ut i midten av april. Kart med avmerkede stolper finnes i Skauturposen, kan lastes ned via stolpejakten.no eller brukes digitalt via Stolpejaktappen. Stolpejakten er et gratistilbud finansiert av midler fra fylkeskommunen, men hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten en betydelig dugnadsinnsats. 

 • Treningsløyper: Vi vil henge ut treningsløyper i ulike deler av marka i kommunen i perioden med restriksjoner. Det henges ut løyper på aller nivåer. Se www.nittedalorientering.no for informasjon og lenke til nedlastbar pdf. 

Når restriksjonene er opphevet vil vi rulle ut vårt vanlige tilbud med Ni-Nitti (treningsløp åpent for alle), samlinger for barn- og unge, klubbkvelder og ukentlige klubbtreninger. Informasjon vil fortløpende bli annonsert på www.nittedalorientering.no og Facebook (“Nittedal orientering” og “Nittedal Orientering – rekruttrening"). 

 

"Nittedal Orientering skal være et sosialt fellesskap på tvers av alder og nivå som legger til rette for mestring og rå opplevelser med skogen som arena. Både for klubbens medlemmer og kommunens innbyggere" 

 

2. april, 2020 

Med vennlig hilsen 

Marius Kurås Skram, leder av Nittedal Orientering 
Egenorganisert trening

Postet av Nittedal Orientering den 20. Mar 2020

I påvente at vi kan starte opp organisert aktivitet følger vi forbundets retningslinjer for egenorganisert aktivitet, les mer HER 

Vi har derfor lagt ut noen treningsposter på Tumyrhaugen for å gjøre det litt enklere å komme seg ut på en luftetur ute i skogen. Det er nå ca. 80% bart i terrenget og flotte forhold med fint vær i helgen! Husk at det skal løpes alene (evt. sammen med familien) og postene skal ikke berøres. God Tur!

Følgende løyper kan lastes ned og printes ut:

SvartA.pdf

GrønnN.pdf

Blå C.pdf
O-sesongen satt på vent

Postet av Nittedal Orientering den 14. Mar 2020

Vi i Nittedal Orientering forholder oss selvsagt til myndighetenes pålegg om å stanse all organisert aktivitet. Oppstart av treninger denne sesongen er derfor utsatt på ubestemt tid.

Ta vare på hverandre og de rundt dere. Og ta noen turer i skogen - med nærmeste familie. ❤️

Hilsen styret i o-gruppa
Velkommen til årsmøte 27. februar.

Postet av Nittedal Orientering den 14. Feb 2020

Innkalling til årsmøte


Årsmøtet til Nittedal Orientering holdes torsdag 27. februar kl. 19 på Ski-hytta til NIL ved Sørli.

Vi planlegger 

 • en rask gjennomkjøring av det formelle årsmøtet (agenda under) og 
 • legger opp til diskusjon om sesongen 2020 umiddelbart etterpå. 


Enkel servering.
Velkommen!

hilsen styret.


Agenda:

 1. Godkjenning av stemmeberettigede
 2. Godkjenning av innkalling, sakslisten og forretningsorden
 3. Valg av dirigent, referent samt to medlemmer til å skrive under protokollen
 4. Årsmelding for 2019
 5. Regnskap for 2019
 6. Behandle forslag / saker
 7. Fastsette medlemskontingent
 8. Budsjett 2020
 9. Valg

Saker til behandling på årsmøtet sendes styret senest i løpet av 20. februar på post@nittedalorientering.no