Vi markerte oss i Kvist-Kvaset

Postet av Hans Trøan den 3. Jun 2022

Kristi himmelfartsdag ble den 45. utgaven av orienteringsstafetten Kvist-Kvaset arrangert på idylliske Breivoll Friområde i Ås. Vi stilte med hele 7 lag på startstreken og i tillegg deltok 9 rekrutter i fellestartløpet som ble arrangert for de minste. Ikke bare var vi en av de største klubbene, men vi markerte oss både i løypa og som beste supportergjeng. Kjempegøy!

Fin gjeng med den tradisjonsrike Kvist-kvas premie-lua

Størst spenning var det knyttet til de to lagene vi stilte i ungdomsstafetten. Denne består av fire etapper med varierende vanskelighetsgrad. Stafetten er også lagt opp slik at på to av etappene kan laget stille flere løpere, slik at både de yngste og mindre rutinerte kan løpe sammen om de ønsker. Det er også krav om to jenter på hvert lag, og her måtte Nittedal låne tre jenter fra Østmarka OK for å oppfylle kravene.

Eiven Skram og Martin Tjelle løp veldig bra og disiplinert på åpningsetappen for to lagene, og kom til mål med kun sekunders mellomrom. Raske til beins vet vi at de er, men artig å se at de stadig blir stødigere til å finne postene også. Eiven og Martin i bra driv

De sendte våre yngste løpere, Pernille Gamst Strandberg og Ole Jakob Trøan på lag 1, og Simen Kjenseth Glendrange og Vinjar Skram på lag 2 ut på den litt enklere 2.etappen. Heller ikke her ble det postbom å snakke om, men lag 2 fikk sendt sin innleide Østmarka løper ut på 3.etappe noen minutter før Jo Bogstrand Ingvaldsen på lag 1.

Pernille, Simen, Vinjar og Ole Jakob på vei ut.

Ut på siste etappene hadde lagene igjen samlet seg og Estin Skram og Casper Eckmann Aronsen ble sendt ut med kun 11 sekunders mellomrom. Estin og Casper fikk virkelig brynt seg på både A-nivå løyper og eldre konkurrenter. Løypene er såkalt gaflet noe som betyr at løperne ikke har like løyper. Alle lagene i løpet av stafetten har imidlertid i løpet av stafetten løp alle de samme poststrekkene. Gutta kunne dermed ikke henge blindt på hverandre. De løste imidlertid oppgavene mesterlig hver for seg, og det ble et rivende spurtoppgjør de to imellom hvor Estin trakk det lengste strået og førte laget inn til en 5.plass blant de totalt 15 startende lagene. Casper løp sitt lag inn som nummer seks som også ga premieplass. Casper som bare er 13 år fikk også den hyggelig beskjeden at han er tatt ut til å representere Oslo og Akershus krets i Unionsmatchen. Dette er en  årlig vennskapelig orienteringskonkurranse for 13 – 16 åringer mellom svenske og norske o-kretser.

Mange smil var det også på rekruttene våre som løp et fellestartløp hvor alle løper samme løype. Her var det ulike taktikker blant våre, noen hengte seg på "toget" mens andre ville orientere på egenhånd.

Ellinor og Anne i Nåpen

Brede i suppert driv

I veteran klassene stilte Nittedal hele tre herrelag og to damelag. Også her ble det hard intern kniving mellom lagene, men premieplass glapp i begge klassene.

Estin forteller veteranene hvordan de burde gjort det.