Treninger fra mandag!

Postet av Nittedal Orientering den 23. Mai 2020


Treninger blir mandager, klokken 18:00. Oppmøte utenfor skistua på Sørli.Viktig: Nytt av året er at vi tar i bruk Spond for påmeldinger til treninger. Det er opprettet en hovedgruppe "Nittedal Orientering" i Spond, samt to undergrupper fo hhv 2010-2012, og 2009 og eldre. Finn oss i Spond via denne linken https://group.spond.com/TFYMC, eller send beskjed til trening@nittedalorientering.no med navn og fødselsdato på barnet, samt navn, telefon og epost til foresatt så legger jeg dere inn. (noen få har jeg fullstendig kontaktinfo på, dere legger jeg inn forløpende).


Vi ønsker både nye og gamle o-løpere velkommen på trening!! Epostadressen ovenfor kan også benyttes dersom man har noen spørsmål :)


0 Kommentar

Myk oppstart av treninger

Postet av Nittedal Orientering den 4. Mai 2020

Som nevnt i forrige uke på FB velger vi å være litt forsiktige med oppstart av fellestreninger. Vi ønsker imidlertid å gjøre en myk oppstart denne uka. Det betyr at vi nå i første omgang tilbyr et opplegg som kan gjennomføres når det passer for dere i løpet av uka. Vi henger ut et opplegg og gir instruksjoner til opplegget. Dette formatet krever enten at løperne er relativt selvdrevne, eller at foreldre/voksne kan bli med ut på trening. Vi oppfordrer til det siste, og håper dere voksne kan se på dette som en mulighet til å få en trening med barna og samtidig lære mer orientering:) Barn som er sammen til daglig må gjerne også løpe sammen. 

Alle har imidlertid ikke mulighet til å få med seg en voksen på trening, og noen trenere vil derfor være tilstede på Sørli på onsdag mellom kl.17.30 og 18.30 for å kunne gi instruksjoner. Litt avhengig av antallet som møter opp kan det bli mulighet for å vi kan "skygge" i løypa også. 

Opplegget er selvfølgelig åpent for alle klubbens medlemmer, og det er derfor også laget en lengre og noe mer krevende løype slik at alle skal kunne finne en løype til sitt nivå.


Opplegg uke 19:

Vi starter opp i kjente omgivelser med start på Sørli. Opplegget henger ute fom. tirsdag og det blir 4 løyper i 4 ulike nivåer.

Det er opptil dere selv hvilke løype dere velger, men vi anbefaler følgende:

N-løype 2,4 km: 2011/2010

C-løype 2,7 km: 2009 og eldre

B-løype 3,7km: 2007 og eldre (rutinerte løpere)

A/B løype 4,9 km: Åpen treningsløype


2012 kullet (og evt yngre) må også gjerne prøve seg på N løypa, men vi utsetter oppstarten for helt nye løpere til vi er igang med mer normale fellestreninger. 

Løypene henger ihvertfall ute tom. søndag. 

Forberedelser til økta:

Hva skal vi tenke spesielt på i denne økta? Før økta ønsker vi at dere går igjennom og ser på læringssidene det henvises til fra orienteringsforbundet. Prøv gjerne "lyngrilling" når du har gått igjennom siden(e)

- N-løypa: Her skal vi ha fokus på ledelinjer. Hva er en ledelinje? http://nof-orientering.org/ledelinjer0.php

- C-løypa: Itillegg til ledelinjer, se link over, skal vi her finne detaljer som kan "fange oss" opp, http://nof-orientering.org/oppfanging.php

- B-løypa: Vi er trygge på ledelinjer, og kjente med begrepet oppfanging, men se gjerne igjennom linkene vedr dette for N- og C løypene. Oppfanging vil være et viktig moment også i denne løypa, men itillegg skal vi ha fokus på forenkling. les mer her http://nof-orientering.org/forenkling0.php

Kikk gjerne igjennom løypa på forhånd og legg en plan for hvordan du vil løpe. Løypene ligger nederst her. 

Etter økta:

Når du kommer hjem etter turen i skogen er det en veldig lærerik øvelse å prøve å tegne med en rød penn hvor du har løpt på kartet. Får du til det? Send gjerne et bilde av kartet ditt til trening@nittedalorientering.no

Send gjerne også andre tilbakemelding på opplegget til samme adresse. 


Kart

Kart med påtegnet løyper vil bli liggende i en boks utenfor skibua ved Bestemorkulpen på Sørli. Evt print ut løypene selv, se under. 

N-løype 2,4 km

C-løype 2,7km

B-løype 3,7 km

A løype 4,9 km


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline